Археолошки музеј ги отвора вратите за посетители

|

НУ Археолошки музеј- Скопје, соопшти дека од утре почнува да прима посетители кои ќе мора да се придржуваат на препораките за заштита.


„Носењето маска е задолжително во текот на целата посета.Одржување дистанца од 1,5 до 2 метра пред билетарницата, како и кај поставката, а препорачуваме и плаќање со картичка наместо со банкноти“ -велат во своето соопштение од музејот.

Доколку сакате да го посетите овој музеј, работно време е: вторник – недела, 10:00 – 18:00 ч.
Цената на билетите и закажување на посета може да видите на доколку кликнете на следниот линк:

https://amm.org.mk/bileti/

Доколку сепак немате намера во живо да го посетите музејот, има можност на веб-страната од музејот да ги видите и најзначајните артефакти кои се таму изложени со само еден клик на следниот линк:

https://amm.org.mk/category/e-muzej/