Движење на планетите и нивното влијание врз хороскопските знаци

ИЗВОРНов Лист
|

19-ти Февруари

Денешната енергија во целина е, со еден збор, интензивна. Не мора да биде интензивно на лош начин, но ако не сте претпазливи, енергијата може да исчезне кога Месечината ќе го пресече Плутон рано утрово. Другите, најверојатно, ќе имаат длабока привлечност кон вас, а доколку има меѓусебна конекција, тие можат да имаат силно влијание врз вашите чувства.

Месечината е во близнак, па веројатно ќе мислите премногу за овие настани. Сепак, вашиот главен импулс ќе биде да комуницирате со луѓето со кои се среќавате – луѓето во вашиот живот или евентуално со некој нов. Можеби ќе сакате да седите тивко и да читате, и ако е тоа случај, можеби нема да преминете и за време на последниот значаен астролошки настан во текот на денот.

Венера вечер формира квадрат со Марс, и вие би можеле да се чувствувате прилично сензуално и посакувајќи да имате блискост. Ова веројатно ќе оди многу подобро со некој за кого навистина се грижите, бидејќи работите за време на овој транзит, иако се поверојатно, не се советуваат.

Потребата за задоволство може да биде скоро примарна во ова време, па затоа можеби ви е тешко да одржите контрола над вашите желби. Вие сте само човек, на крајот на краиштата.

20-ти Февруари

Со трината на Месечината и Сатурн рано утрово, веројатно сте личноста на која сите сакаат да и ги кажат своите најдлабоки тајни, под услов да останете будни до доцна.

Се надеваме дека сте се наспале убаво затоа што  наутро, Месечината го обиколува Меркур. Ова значи дека вашите комуникациски вештини ќе се чувствуваат уште поостри и веројатно ќе ве интересира повеќе да ги слушате личните податоци на другите луѓе и подобро да им помогнете. Повеќе лични дискусии можат да бидат поволни, дури и со колегите. Обидете се да бидете привлечни во вашите разговори и можете да создадете некои специјални врски.

Со директно стационирање на Меркур оваа вечер, сметаме дека комуникацијата доаѓа сè полесно како што поминува денот.

Овој ретрограден циклус започна на 30 јануари и конечно со својот крај носи чувство на олеснување, кое ќе продолжи низ својата фаза во сенка во следните неколку недели.