Иcклучитeлно peтка фотографија: Како изглeдaл пpилепcкиот дуxoвен биcep пред 119 години

ИЗВОРНов Лист
|

На Фејсбук страната од манастирот “Пресвета Богородица – Трескавец”, oбјавена е фотографија како изгледало духовното светилиште на прилепчани пред 119 години во далечната 1902.

Манастирот за многу брзо време треба да ги добие возобновените конаци кои изгореа во пожар во 2013 година.

Реставрацијата започна во 2014 година, а манастирот во 2013 доби и асфалтиран пат, на задоволство на илјадниците верници кои годишно го посетуваат светилиштето.