Карантинскиот дневник на Љубе Бошковски

|

Љубе Бошковски, поранешниот министер за внатрешни работи и претседател на Обединети за Македонија е во изолација, поради тоа што неговиот тест деновиве бил – позитивен.

Порталот mmc.mk ја пренесува оваа сторија, со информации за тоа каде и како го поминува времето во изолација.
Тој се одлучил времето во карантин да го помине во Челопек, тетовско. Како што изјавил за mms.mk – нема простор за паника, за среќа, има лесни симптоми, но заради задравјето на блиските, а најмногу за внучето, ќе остане во изолација се додека не добие негативен тест.

Морам со нешто да се занимавам инаку досадно е. Бидејќи знам како е да се биде во самоизолација, со „искуство“ сум од 11 години, на блиските во Челопек, им нарачав да ми купат пипер и патлиџан, па барем да направам зимници. До сега направив околу 40 тегли ајвар, а вчера испеков пиперки за лутеница и до вечер ќе биде готова.
Морам со нешто да се занимавам инаку досадно е.

Целата сторија на следниот линк.