Type to search

Тензиите во Кашмир растат: Индија уапси 500 лица, воведени се строги безбедносни мерки


Свет

Тензиите во Кашмир растат: Индија уапси 500 лица, воведени се строги безбедносни мерки

Share


Индиските безбедносни сили уапсија повеќе од 500 лица во настојувањата да спречат судири во проблематичниот регион Кашмир.

Строгите безбедносни мерки стапија на сила после одлуката на индиската влада на почетокот на оваа недела да го укинат специјалниот статус на Кашмир, по што тензиите во односите со Пакистан драстично се зголемија.


Се очекува индискиот премиер Нарендра Моди да се обрати денес на јавноста по повод денешната сигуација во Кашмир.


Да потсетиме, индиската влада одлучи проблематичната област да ја интегрира во составот на Индија. На тоа веднаш пристигна реакција од Пакистан, од каде што исто така тврдат дека имаат право на Кашмир.
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *