Многу се корисни – секоја правосмукалка има вакви дупчиња – еве зошто служат

ИЗВОРНов Лист
|

Предметите кои секојдневно ги користиме често имаат функции кои уште повеќе ни ја олеснуваат работата со нив.

Сепак тие функии остануваат неискористени, бидејќи не знаеме за нив. Една од нив е функцијата на дупчињата кои се наоѓаат на цевката на смукалката.

Имено, тие се наменети за намалување на силата на смукалката. Тоа е погодно кога на пример, ги чистите завесите.

Исто така ќе биде од помош ако се заглави нешто во цевката. Со отворањето на овој отворр брзо ја намалувате силата на смукалката и ја заштитувате од прегревање.