Не давајте илјадници денари за ова – Исчистете го клима уредот сами дома (ВИДЕО)

ИЗВОРНов Лист
|

Клима уредите се нешто што ни е неопходно кога температурите ќе почнат да одат нагоре, а како што знаеме летото ни е веќе пред прагот. Сепак за да можеме да ги користиме безбедно потребно е нивно одржување, а повеќето луѓе мислат дека нивното чистење бара знаење и пари, сепак тоа не е баш точно.

Portrait Of A Young Man Adjusting Air Conditioning System

За да не давате илјадници денари на мајсторите за чистење на климата, ви нудиме супер трик како сами да ја исчистите.

Пред чистење секако треба да се изгаси клима уредот од струја, да ја отворите климата, да ги извадите филтрите, и да ги измиете. Сe препорачува да се чисти на три месеци.