Паричник полн со пари-Утре играјте игри на среќа

ИЗВОРНов Лист
|

Рак 21.06.-22.07

Раковите имаат тенденција да се впуштат во неколку паралелни инвестициски стратегии. Луѓето од овој знак гледаат секогаш да издвојат и пари во кеш, а не само да имаат заштеди во банка.

Тие умеат да ги испитуваат и да ги анализираат сложените финансиски податоци и подготвени се да дејствуваат со коцкање, кога ризикот навистина е оправдан.

Близнаци 21.05.-20.06.

Од друга страна, пак, Близнаците се пасивни инвеститори, кои имаат тенденција да фантазираат за богатство, но без да знаат реално како да го акумулираат.

Проблемот е дека тие или не дејствуваат, или не можат да ја видат реалната ситуација. Близнаците се склони да им веруваат на блиски луѓе во однос на финансиските дела. Некои претставници на овој знак страдаат од непромислени навики во однос на трошоците (хазардна зависност, на пример) и треба да побараат помош.