Реалното шоу им донесе слава: Пред задруга едвај пееја за 100 евра, а сега заработуваат 10.000 евра по настап

ИЗВОРНов Лист
|

Повеќето учесници во реалните шоуа на Задругата се занимаваат со музика и не кријат дека оваа програма им донесе голема слава. Доказ за тоа се бројките што ги заработуваат.

Пред Задруга Слободан Радановиќ пееше за 200-300 евра по настап, а по аферата со Луна Џогани и јавната измама со тогашната сопруга Кристина Кија Коцкар, пејачот заработува од 6.000 до 7.000 евра по настап.

Теодора Џехверовиќ, учесник во „Кооператив 1“, порано настапуваше за 200 евра, а сега еден нејзин настап чини од 8.000 до 10.000 евра.

Меѓу пејачите кои ги зголемија цените на настапите се Мижел Гвозденовиќ, Сандра Решиќ, Ненад Алексиќ Ча.