Што го растажува секој хороскопски знак – Биковите предавство, Вагата се криви себеси

ИЗВОРНов Лист
|

Овенот е тажен од загубите

Припадниците на овој знак мразат да губат – без разлика дали се работи за меѓучовечки односи, работа или материјални работи. Тие ја доживуваат загубата, односно разделбата со луѓе кои до неодамна беа блиски до нив, како личен неуспех и пораз.

Тие ја решаваат тагата со импулсивни реакции, чувство на беспомошност, префрлање на вината врз другите и конечно соочување со фактот дека тие се виновни, што е најтешко за нив. Во екстремни случаи, поради тага, тие се способни да легнат со денови без да мора да излезат и да се движат.

Бикот е тажен од предавството

Бидејќи им треба долго време да се поврзат со некого, припадниците на овој знак имаат бескрајна доверба во луѓето што ги сметаат за блиски. Токму поради нивната прекумерна претпазливост и мислењето дека се безбедни и дека ништо не може да ги изненади, најмногу се растажи поради нивното предавство кон блиските луѓе.

Ја решаваат тагата преку изолација, прејадување, чувство „Јас сум против светот“ и слично. Во односите со другите, тие стануваат попесимистични, понервозни, помалку трпеливи и незаинтересирани.

Близнаците се тажни поради недоразбирањето

Припадниците на овој знак градат односи со чувството „ние сме на иста бранова должина“, така што нема ништо што може да ги растажи толку ефикасно како чувството дека некој не се грижи, или не сака.

Тие доживуваат тага преку ненадејна тишина што е спротивна на нивниот карактер, промисленост и бегство кон обврски, дружење или се што ги зафаќа нивните мисли, бидејќи чувствуваат дека тагата ги притиска на таков начин што тие би можеле да се „скршат“, а тие можат не издржи.

Ракот е тажен ако се чувствува изоставен

Најголемиот поттик за тага за припадниците на овој знак е тоа што тие не се приоритет за некој. Тие не го толерираат чувството дека не се важни, потребни или сакани, и дека во исто време се трудат најдобро што можат и се однесуваат правилно.

Тие доживуваат тага преку тешки епизоди на плачење, честа е физичката болка, како и нервоза во стомакот, намален апетит, но и преку бегство во пороци како што е алкохолот.

Лавот го растажува залудниот напор

Нема ништо што ќе предизвика толку многу тага кај Лавот како ситуација во која тие залудно се обидувале за нешто или за некого, а не се признаваат и не постигнале ништо. Ова ги доведува во ситуација да се преиспитуваат себеси и своите способности, на кои се многу чувствителни. Тие доживуваат тага преку очигледни изливи на нервоза, гнев и фрлање фрустрации кон другите кои не им нанеле ништо.

Ќе бидат многу гладни за внимание од своите соседи, додека други ќе изгледаат студени како камен. Тие честопати глумат маченици, страдалници во тага, дури и кога знаат дека тие се единствениот виновник за новонастанатата ситуација.

Девицата е тажна од беспомошност

Припадниците на овој знак не сакаат да се чувствуваат како да се товар за некого, и токму така се чувствуваат во ситуации кога се беспомошни. За нив, чувството на тага е маѓепсан круг – предизвиците се ситуација во која не можат да влијаат или поправат, а потоа се тажни затоа што дозволиле да ги погоди толку силно.

Тие доживуваат тага преку осаменост од другите и принудно однесување што е бегство од проблемот – на пример: прекумерно чистење, посветеност на работа, прејадување, вежбање…

Вагите се обвинуваат себеси

Постојат голем број работи што можат да ја направат Вагата привремено тажна, но тие исто толку брзо излегуваат од црните мисли. Проблемот се оние ситуации во кои тие се сметаат себеси за одговорни, како што се верување на погрешни луѓе, донесување одлуки со срце, а не со ум итн.

Тие доживуваат тага преку општо чувство на нестабилност, променливо расположение, чувство на безнадежност и екстремна осаменост. Сето тоа време, тие се обидуваат да се расположат со сила, но бидејќи не можат многу добро, паѓаат уште повеќе во очај.

Шкорпија ги разочарува луѓето

Припадниците на овој знак се потпираат на оние работи што ги знаат во животот, може да се каже дека сметаат на нив. Ако даваат се од себе во врска, на работа, во семејството, сакана личност или пријател, најтешко им е чувството дека се предадени или дека им е направена неправда.

Тоа е предизвикувачот на нивната тага, која ја доживуваат со постојана потреба да зборуваат за тоа. Чувството на меланхолија може да се измеша со чувството на параноја и затоа никој не ги поддржува.

Стрелецот е тажен поради лажните обвинувања

Нема ништо полошо за припадниците на овој знак отколку кога се лажно или погрешно обвинети, без разлика дали тоа е нешто што наводно го кажале, сакале или мислеле. Иако тоа ќе им предизвика гнев на првата топка, многу наскоро ќе има тага и чувство на неверување дека некој може да ги смета за такви.

Тие доживуваат тага преку апатија, голема сериозност, неможност да оттргнат нешто, недостаток на толеранција и преку губење на оптимизмот за иднината.

Јарците се натажени од краевите

Припадници на овој знак се животни драмски писатели на кои не им се допаѓа чувството дека нешто завршува и има свој крај. Во исто време, тие се првенствено длабоко тажни поради завршувањето на љубовните врски, пријателствата, загубата на луѓе.

Тие се опоравуваат од тоа неверојатно долго време и доживуваат тага преку прекумерна анализа, несоница, замислување замислени сценарија, хистерична хиперактивност, како и принудување да продолжат да живеат.

Водолијата е тажна од неблагодарноста

Припадниците на овој знак имаат посебен начин на изразување внимание и љубов, и најмногу можат да се растажат ако окото не знае да го цени тоа кога се обидуваат. Потоа им се чини дека се изманипулирани, дека другата страна е неблагодарна и дека ги прави луди.

Тие доживуваат тага преку бегство, избегнување комуникација, одвојување од саканите, очигледна нечувствителност, чувство дека никој не ги разбира и недостаток на интерес за какви било посериозни врски и теми.

Рибите се натажени од неостварените соништа

Бидејќи припадниците на овој знак се одлични сонувачи кои сакаат и го гледаат најдоброто во се, ситуации во кои нивните планови и идеи се распаѓаат како кула од карти, чувствуваат дека го губат тлото. Потоа се сомневаат во себе и во нивната способност да судат, чувствуваат дека се премногу наивни за овој свет.

Тие доживуваат тага преку плачење, вознемиреност, депресивни мисли, сеќавајќи се на се што е лошо и добро – но тоа го прават толку темелно што навистина се исчистени од тага и доживуваат вистинско „просветлување“.