Тестот на Зигмунд Фројд открива за вас повеќе одколку што сакате да признаете

ИЗВОРНов Лист
|

Ако знаете каде да побарате, не е тешко да ја пронајдете својата потсвест и да се соочите со неа. Краткиот тест на познатиот Зигмунд Фројд ви помага да се справите со себе на одличен начин.

Зигмунд Фројд користи осум прашања за својот тест, и треба да одговорите на нив без многу размислување и со многу искреност. Можно е да се дадат исти одговори на различни прашања. Не смеете да ги прескокнувате и строго е забрането да ги гледате резултатите.

1. Го гледате морето. Како се чувствувате во тој момент?

2. Одите низ шумата и ја наведна главата гледајќи во земјата. Што гледаш? Како се чувствувате во тој момент?

3. Како се чувствувате додека галебите ви летаат над главата?

4. Гледате во коњ што трча. Кои се вашите емоции?

5. Вие сте во пустината и пред вас е ѕид. Толку е долго што неговиот крај не се гледа. Во ѕидот има мала дупка и низ него се гледа оазата. Што планирате да направите?

6. Додека талкате во пустината, одеднаш наидувате на бокал полн со вода. Како ќе реагирате?

7. Се изгубивте во шумата во текот на ноќта и одеднаш наидовте на куќа со вклучени светла. Што ќе правите?

8. Околу вас има магла и не можете да видите прст пред окото. Кое е првото нешто што сакате да го направите?

Кога составувал прашања, Фројд се обидел да ги поврзе со одредени делови од животот. Сега погледнете ги резултатите и откријте на што всушност се однесувал вашиот одговор.

The author of the article this illustration was for gave up lying for a month and chronicled the event. GQ Magazine.

1. Вашиот став кон животот, емоциите, чувствата.

2. Како се чувствувате во вашето семејство.

3. Вашиот став кон жените.

4. Вашата врска со мажите.

5. Вашата основна животна стратегија, цел. Како ги решавате вашите проблеми.

6. Вашиот интимен живот. Избор на партнер.

7. Вашата подготвеност за брак.

8. Вашиот став кон крајот.

Без разлика дали се согласувате со тестот или не, треба да запомните една работа: никогаш не можете да ја измамите потсвеста.