Ослепел преку ноќ, се случил сериозен проблем: Петар Грашо откри низ каква голгота поминал со татко му

|

Петар Грашо е познат по тоа што не сака да зборува за својот приватен живот, а ретко открива детали од него во јавноста.

Сепак, тој сега сподели низ каков тежок период поминал со својот татко.

Имено, тој открил дека неговиот татко пред неколку години имал сериозни проблеми со очите.

-Тој практично ослепе преку ноќ. На едно око не гледаше, а другото му беше тешко оштетено од дијабетес, рече Грашо, а потоа додаде:

„Во текот на ноќта се будел слеп, поспан и не знаел што се случува“.

Како што вели, Грашо веднаш повикал лекар на кој ќе му биде благодарен до крајот на животот.

-Буквално преку ноќ му го спаси окото на татко ми. Татко ми гледа денес. Што да кажам? Кога некој ќе ти го спаси видот, му го должиш остатокот од животот, изјави пејачкот.