Вкусен појадок или вечера: Потпечени печурки со кашкавал

|

Ако се размислувате што да зготвите за појадок или вечера без да трошите многу време и пари, а да биде топло и вкусно, тогаш овој рецепт може да го искористите во секоја пригода, па дури и како прилог или мезе на трпезата.

Потребни состојки:

50 гр. печурки свеж кромид едно чешне лук неколку гранчиња мајчина душица 250 гр. кашкавал гауда трошки од 2 парчиња леб 4 шаки рукола лимон маслиново масло.

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Ставете ги печурките во плех за печење, посипете го лукот и мајчината душица и прекријте ги со тенки парчиња кашкавал. Измешајте ги трошките леб, па додадете ги врз печурките. Печете во рерна околу 15 до 20 минути. Послужете со рукола, прелив од лимонов сок и маслиново масло.