Царовска: Учебната година ќе продолжи според хибридниот модел

ИЗВОРТелма
|

Учебната година ќе заврши според хибридниот модел на настава изјави министерката за образование, Мила Царовска.

Ја отфрли можноста децата да се вратат во училишните клупи.

Може да се изведува целодневна настава според капацитетите и можностите на училиштата, и на општините е да одлучат каде ќе дозволат истата да се изведува.