Дали сте родени во текот на денот или ноќта – многу е значајно да знаете, еве зошто

|

Времето на раѓање не само што открива кој знак сте во хороскопот, туку може да укаже и на многу други работи.

Родени сте во текот на денот, што значи дека положбата на сонцето игра клучна улога во вашата личност и каков карактер имате.

Оние кои се родени кога сонцето е на својот врв ; значи напладне и блиску до пладне; се одликуваат со смелост, храброст и отвореност – вели астрологот Кејси Бад.

Оние кои се родени ноќе, вели Бад, се резервирани и интровертни.

– Сонцето на дното на астролошката куќа го прави човекот чувствителен и воздржан – вели астрологот и објаснува какво влијание има Месечината врз нашата личност.

– Со сонцето заоѓа и месечината над него, вели таа, влијанието на сонцето е суштински „пригушено“ или ублажено. Не велам дека воопшто нема влијание, но „релативното влијание на Месечината е малку посилно или поочигледно“, објаснува таа.

Ако сте родени ноќе (месечината е во горната половина на вашата карта), „месечината станува ваш светлосен водич“, забележува астрологот Чани Николас, додавајќи дека Месечината ја отелотворува енергијата што ја добиваме од поставеноста на сонцето.

– И сонцето и месечината се неверојатно важни, тие не постојат едно без друго. Исто како месечината на небото, месечината на нашата карта ја рефлектира светлината на нашето сонце – објаснува Николас.

Ноќни бебиња, ако некогаш сте почувствувале дека повеќе одекнувате со знакот на Месечината, можеби ова е причината. Како што вели Николас, знакот, куќата и аспектите на Месечината во вашата карта стануваат „особено важни во однос на реализацијата на целта на вашиот живот“.

И додека Бад забележува дека сите астролошки карти се многу нијансирани, разликата помеѓу дневните и ноќните карти може да се смета за општо правило за толкување на вашата астролошка карта.