Интересен тест: Колку телефони можат да се наполнат истовремено со овие кабли

ИЗВОРНов Лист
|

Загатките, тестовите и квизовите во последно време се навистина ин. Дел од нив ве тераат да размислите убаво, дел од нив го тестираат вашиот вид или коефициентот на интелигенција. Ова е една од нив!

Интересен логички проблем со неколку продолжни кабли. Вашата задача е да пресметате колку телефони можете да наполните истовремено со овие кабли. Погледнете ја убаво сликата, разлислете и дадете одговор, а подоцна погледнете го решението малку подолу во овој текст:

.

.
Точниот одговор на оваа загатка е 11.