Идеја за полесно и попрактично користење на справата за рендање ви можела да ви го олесни секојдневието во кујната… Видеото открива дека рендето всушност треба да се користи свртено водорамно,а не исправено. Ваквото рендање е многу полесно, побрзо и попрактично.
Кога рендате на овој начин храната нема да се задржува во отворите, а кога ќе завршите содржината едноставно ќе ја префрлите во чинија или друг сад.
Видеото погледнете го ТУКА.
Со овој трик патиките ќе ви изгледаат како нови
Белите патики се хит скоро секое лето, но одржувањето на нивната белина е посебна приказна. Ако мислевте засекогаш да се откажете од омилените бели патики, сè уште постои начин да им ја вратите првобитната свежина на овој едноставен начин.
Во сад ставете малку сода бикарбона, неколку капки течен сапун и малку хидроген. Промешајте ги состојките со четка за заби. Со истата четка добро истријте ги патиките, а после избришете ги со крпа.
На памук ставете малку ацетон и истријте го гумениот дел од патиките. Вашите патики ќе бидат како нови.