Ова се сопругата и децата на ракометарот Гоце Георгиевски

|

Македонската ракометна репрезентација моментално се наоѓа во Австрија каде што се одвива Европско првенство 2020.

Гоце Георгиевски беше од особено значење во натпреварот со Чешка давајќи голови кога на Македонија и беше најпотребно. Триесет и двегодишниот Георгиевски е во брак со сопруга Симона која воедно и е неговата најголема поддршка и го бодри во овие значајни моменти.

Гоце и Симона од бракот имаат две деца, син кој има три години, и ќерка која на 16 јануари оваа година ќе наполни една година.

Во продолжение погледнете како изгледаат сопругата и децата на Георгиевски.