Пилешки крилца со кои ќе излижете прсти- Ем излегуваат поевтино, ем се неверојатно вкусни

|

Пилешките крилца се едно од најомилените јадења на речиси повеќето луѓе, па токму денес за вас имаме фантастичен рецепт, со кој загарантирано ќе излижете прсти и тоа неколу пати!

Пилешки крилца со кои ќе излижете прсти- Ем излегуваат поевтино, ем се неверојатно вкусни Пилешките крилца се едно од најомилените јадења на речисиповеќето луѓе, па токму денес за вас имаме фантастичен рецепт, со којзагарантирано ќе излижете прсти и тоа неколу пати! Вкупно време 50 мин

Состојки 500 гр пилешки крилца 500 мл светло пиво 3-4 чешниња лук 1/4 кафена лажица мелен црвен пипер По ваш вкус сол и кари Начин на подготовка Најпрво измијте ги крилцата и исушете ги. Поставете ги восоодветен сад, а одозгора додадете го истолчениот лук, карито и мелениотцрвен пипер и посолете. Добро измешајте ги сите состојки заедно со раце, такашто крилцата добро бидат потопени во зачините. Оставете ги пилешките крилца неколку часа да отстојат вомаринадата, складирани во ладилникот. Земете соодветен сад за печење и поставете го месото вонеа, а потоа полејте ги крилцата со пиво. Пивото треба да покрива 2/3 одвисината на садот.

Не е неопходно рерната да биде претходно загреана.Поставете ги крилцата да се печат на температура од 220-250°C, околу 50 минути. Севирајте ги пилешките крилца додека сè уште се топли, а неверојатната арома ќе ги собере ситана маса!