Погачици со ким: Погледнете само колку се неодоливи – особено кога уште се топли

|

Крцкави однадвор, меки однатре – овие солени погачици се совршени за дневна или викенд закуска.

Состојки:
– 1/2кг. брашно – 150гр. путер – 2дл. млеко – 2 лажици кисела павлака – 1 жолчка од јајце – 1 прашок за пециво – 1 лажичка сол – ким.

Подготовка:
Измешајте го прашокот за пециво со брашното и додадете ги млекото, растопениот путер и павлаката. Замесете ја кората, расукајте ја и со чаша или модла вадете ги погачиците.

Наредете ги во подмачкана тава, премачкајте ги со жолчките од јајцето, па посипете ги со ким.

Top view on Cheese Bannock in plate on rustic wood table copy space

Печете 20 минути на 200 степени.

На здравје!