ОВОЈ ЧЕТВРТОК ОДИМЕ НА РУФТОП НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО СКОПЈЕ СИТИ МОЛ

|

Декември пристигна, месец во кој сѐ што сакаме е забава, подароци, убави мигови со саканите и спомени што засекогаш ќе ги чуваме. Дојде декември и го означи почетокот на празниците!

По ланскиот успех на најубавиот новогодишен базар, оваа година се очекува уште поубава приказна на нова локација. На катната гаржа од трговкиот центар поставуваме новогодишен базар! Лизгалиште за сите генерации, џиновска новогодишен лампион за фотографирање, голема новогодишна елка, бина за супер настани како, и магично празнично село.

Времетраењето на овој руфтоп новогодишен базар е цели 38 дена, од 08.12.22-15.01.2023. Низ светот празничните базари ги привлекуваат своите посетители со интересни содржини и супер настани, а оваа година во Скопје се случува најубавата празнична атмосфера. Со почеток во четврток, на 8 -ми декември, ќе блесне големата елка на покривот на Skopje City Mall, што ќе го означи почетокот на новиот празничен, новогодишен базар.

По овој повод овој четврток Ве покануваме сите на официјално отворање на Новогодишниот базар!

• 19:00 часот детски програм со Дедо Мраз
• 20:00 часот свечено палење на новогодишната елка за целосна празнична атмосфера.
• 20:10 часот настап на феномалниот рок камерен оркестар од Битола, кои ќе создаде супер концертна атмосфера.

• Со ова, вистински ќе зачекориме во декември, месец на големиот Новогодишен базар во Skopje City Mall, месецот на убаво расположение, добра музика, вкусна храна, греано вино, моменти на смеа и забава, празнично дарување и создавање сеќавања.

Следниот ден, во петок, продолжуваме со забава со Елена Петреска и бенд, ден сабота преку ден се дружиме со “Светот на Биби” додека на вечерната програма ги имаме “Пеце Суперхикс и Breakdown band” додека недела свој настап ќе имаат Band Off од 18:00 часот.

Работно време на базарот и лизгалиштето е:
Понеделник до петок: 17:00 – 22:00
Сабота 12:00 – 22:00
Недела 12:00 -20:00

Се гледаме на руфтоп новогодишен базар во Скопје Сити Мол