Тест за личност: Изберете едно око и дознајте нешто повеќе за вашиот карактер

ИЗВОРНов Лист
|

Доверливи
Вие сте човек од доверба. Секогаш и секој може да се потпре на вас и да ја има вашата поддршка. Вие сте човек кој допушта речиси секој до вашиот живот и срцето. Мислите дека е подобро да ризикувате некој да ви наштети, отколку да се затворите за светот. Не ги покажувате своите стравови и ја криете вашата неувереност. Мислите дека треба сами да одлучувате за вашите проблеми. Посветени сте. Помагајќи им на другите ги лекувате сопствените рани.

Праведни
Вие сте човек кој се труди да остави добар впечаток по секоја цена и се обидувате секогаш да постапувате правилно. Мислите дека вашите постапки влијаат на животот на вашата околина. Не ги покажувате емоциите и се криете кога сте вознемирени. Се обидувате да бидете подобри бидејќи според вас тоа е најмалото нешто што можете да го направите додека сте на оваа земја.

Пожртвувани
Постојано го барате своето место во животот. Упорно ги криете вашите „темни“ мисли кои често ви надоаѓаат. Вие сте човек кој потребите на вашата околина секогаш ги ставате пред своите. За вас ако блиските се среќни и вие сте задоволни, без разлика дали таа туѓа среќа е добра за вашиот личен живот.

Мислители
Сакате сè што правите, да е добро смислено. Постојано ја барате длабоката и скриена смисла на нештата. Понекогаш заглавувате толку длабоко во сопствените мисли што потоа ви е тешко да излезете оттаму. За вас животот е голема загатка и вие не престанувате да истражувате додека не ги соберете сите делови од сложувалката.

Мистериозни
Понекогаш дури и за самите себе сте си мистерија. Често го менувате расположението. Тешко ќе се пронајдете себеси, ако постојано се менувате, нели? Не сакате да зборувате, не поставувате прашања и преферирате да набљудувате. Го кажувате само она во кое што сте целосно убедени.

Чувствителни
Сè забележувате и ништо не заборавате. Чувствителни сте, понекогаш дури и премногу. И најмалите нешта можат да ве импресионираат. Лесно можете да бидете во солзи, или да се смеете. Успешно ја криете својата кревкост од околината и се прикажувате како прецизни луѓе кои знаат што сакаат и што ќе им донесе животот.

Енергични
Постојано правите нешто и вечно сте во движење. Често сте и вљубени. Прецизни сте. Човек на скандалите. Или силно ги сакате луѓето од вашата околина или ви се страшно непријатни и ги мразите.

Дејствувате брзо.
Вашата енергијата од околината ви се прифаќа како нервоза. Понекогаш претерувате со драматизмот и тоа ви создава големи проблеми.

Ексцентрични
Имате невообичаени интереси и убедувања. Вашата околина ве смета за чудни. Не дејствувате според дадени правила туку си имате сопствена претстава како треба да се одвиваат работите. Секогаш го правите тоа што ќе го наумите на доста неконвенционален начин.

Интуитивни
Го разбирате прекрасно светот околу себе и луѓето. Можете да читате
по лицата на луѓето како се чувствуваат во даден момент. Знаете кога ве лажат. Го прикажувате на другите само она што сакате тие да го видат. Чувствувате кога се обидуваат да ве манипулираат и знаете како да се справите со безболно со таква ситуација.