Уметникот Ефикс со цртани ликови го обновува градскиот пејзаж

ИЗВОРновлист
|

Уметникот што се крие зад името Ефикс не е само уличен уметник, туку и графички дизајнер и музичар. Тој ја користи својата уметност за да го обнови грдиот градски пејзаж вклучувајќи ги пукнатините во бетонските ѕидови, скршените цевки и сл.

Погледнете ги фотографиите во продолжение: