Загатка која само вистински генијалци можат да ја решат

ИЗВОРНов Лист
|

Дали можете да ја решите и вие оваа загатка и да дознаете дали припаѓате во групата на генијалци.

Возач на автобус имал насока на движење према Партизанска, поминал на знак Стоп без воопшто да застане, свртел лево во уличка каде било забрането, и се движел во обратна насока во еднонасочна улица. Од левата страна на патот имало полиција, но не го сопрела бидејки не направил прекршок. Зошто?

Одговорот на оваа загатка можете да го видите подолу.

Одговор: Тој одел пешки.