Гугл го прогласи победникот на натпреварот „Дудл Америка 2020“ – Шерон е петто одделение

|

Годишниот натпревар на Гугл наречен „Дудл“ ја прикажува уметноста на младите Американци, а логото на Гугл е нивната почетна страница во цртањето. Оваа година темата беше љубезност.

Петтоодделенката Шерон Сара беше прогласена за победник на натпреварот „Дудл за Гугл 2020“ во САД, објави компанијата. Цртежот на Шерон е денес е поставен на почетната страница на Google во САД.

Оваа година, учесниците на натпреварот требаше да одговорат на прашањето: „Покажувам љубезност со …“.

Шерон ги истакна пријателството и инклузивноста како начин за покажување љубезност.

„Покажувам љубезност држејќи се заедно со моите пријатели во тешки времиња. Нацртав луѓе кои се здружуваат и не размислуваат за надворешноста, туку се заедно поради нивната личност “, се вели во изјавата на Шерон.

Гувернерот на Тексас, Грег Абот, и честиташе на Шерон за постигнатото.
„Уметничкото дело на Шерон нè потсетува на важноста на единството и љубезноста кон другите, особено во овие тешки времиња“, рече Абот.

Минатата година победник беше 18-годишната Аранца Пења Попо, која и посвети портрет на својата мајка.