|
Засладете си го почетокот на неделата со највкусната комбинација на чоколадо и кокос
Состојки:
- 1 и 3/4 шолји кокос
- 3 лажички кокосово масло
- 3 лажички јаворов сируп
- 2 лажички незасладено кокосово млеко
- 1/2 лажичка екстракт од ванила
- 1/8 лажичка сол
- темно чоколадо
Приготвување:
- Мешајте една шолја кокос и кокосово масло со голема брзина додека не стане речиси како путер.
- Додајте јаворов сируп, кокосово млеко, екстракт од ванила и сол, па добро измешајте за да се соединат состојките.
- Додајте го остатокот од кокосот и замесете тесто.
- Потоа, формирајте топчиња и ставете ги во фрижидер еден час, а може и прекуноќ, ако не ви се брза.