Пијана лубеница: Најдоброто освежување за летните горештин

ИЗВОРНов Лист
|

Лубеницата е омилено освежување во текот на летната сезона, а освен што ќе ве освежи богата е со витамини, антиоксиданси и минерали. Но, лубеницата може да се користи и на еден сосема друг начин. Направете од неа коктел кој ќе може да се послужите на журка. Освен што ќе изгледа убаво и интересно, вкусот е потполно нов, а припремата е едноставна.

Се што ви е потребно е лубеница, коцки мраз и некој алкохолен пијалок (предлагаме вотка или текила).

Подготовка: Многу е важно лубеницата да биде изладена во фрижидер. Осечете круг на врвот. Извадете го меснетиот дел и ставете го во посебен сад. Сокот кој ќе настане оставете го, додајте лакохолен пијалок по желба и коцки мраз. Поклопете ја лубеницата со оној дел кој претходно сте го исекле, вратете ја во фрижидер да отстои околу 30 минути.

На „капакот“ од лубеницата направете дупки во која ќе протнете цевки и забавата може да почне.