Месечна прогноза за октомври – по студениот септември ни доаѓа топло време

ИЗВОРНов Лист
|

Според долгорочната прогноза на „accuweather.com“ топло време ни доаѓа во октомври. Иако септември не беше на наша страна и имавме постудено време отколку што очекувавме, во Македонија следниот месец не очекуваат прилично топли денови.

Највисоката температура ќе ја имаме утре на први октомври, додека најниската температура ќе биде 13 степени.

Месечната прогноза можете да ја погледнете во продолжение: