Некои ниту на човек не би му помогнале, а тој го ризикуваше животот за да спаси патка (ВИДЕО)

ИЗВОРСкопје24
|

Зимата и студот не бираат кого ќе нападнат, а во случајов, за малку ќе настрадаше недолжната патка. Таа остана замрзната во река во Санкт Петербург, а за нејзина среќа се најде човек кој помогна.

Спасителите стигнаа и ја ослободија од мразот, а потоа ја однесоа во засолниште за диви животни. Како изгледуваше тоа може да погледнете во продолжение, а мора да признаеме дека спасителот имаше голема храброст.