Невреме во Гостивар, поплавени се куќи и дворови

|

„Во селото Беловиште се поплавени неколку куќи и патот во селото. Во населбата Циглана во градот, водата оди од планината и постои опасност од поплавување на куќи. На улицата „Беличица“ поплавена е куќа со помошни објекти, а на улицата „Трајко Јовановски“, поплавени се подрумски простории од куќа“, велат од ЦУК.

Фотографијата од последиците на невремето во Гостивар објави метеорологот Славчо Поповски: