Турбофолкер: Заработувам 2 милиони евра годишно, изгубив 70 милиони во игри на среќа

|

Фолкерот Аца Лукас зборуваше за српските медиуми за неговата заработка, долгови и животни одлуки.

“Заработувам меѓу еден и пол и два милиони евра годишно. Изгубив околу 70 милиони евра во игри на среќа, но заработив повеќе од 100 милиони во мојот живот. Јас сум всушност сериозен милионер. Не жалам за ништо во мојот живот, дури ни за парите што го изгубив. Мои пари се. Ќе заработам пари повторно “, изјави Лукас за „Хит“.
“Никој никогаш не ми се закануваше поради долгови, затоа што секогаш плаќав сè. Никогаш не лажев никого за ниту едно евро. Порано знаев да позајмам и по милион евра”, вели тој.

Лукас завршил средно музичко училиште и на 18-годишна возраст започнал да настапува на сплав што го држеле заедно со неколку пријатели. Во тоа време свирел само рок музика, а таму го забележува Снежана Мишковиќ – Викторија, со која Лукас извесно време има настапи.

“Тешка приказна е, тешко ми е да зборувам за тоа. Јас бев првиот кој го напушти бендот, кој наскоро се распадна. Сè се распадна затоа што “Таа влезе во лош период, стана зависник. Тоа и нанесе штета на нејзината кариера. Им пречеше на сите, вклучувајќи ме и мене, затоа што тогаш дури и не пушев”, вели тој денес.

“Не можев да ја гледам така затоа што многу ја сакав. Таа не дозволи никој да и пријде, се опкружи со тим луѓе надвор од нашиот бенд, популарна пејачка од Србија и позната пејачка од Хрватска, кои исто така беа со иста зависност како нејзината – изјавил фолкерот кој потоа се вратил на свирењето и пеењето на сплавовите во Белград.

“Заработував добро на сплавот Лукас и не бев заинтересиран да градам кариера. Имав толку многу пари што можев да купам 100 станови. И не купив ништо. Бев дете, не ми беше грижа. Трошев пари на игри на среќа, жени и алкохол”. вели тој.